TECRÜBELİ EĞİTİMCİLERİMİZDEN

FAMAY BLOG

Manchester Üniversitesi Rehberi (2023)

Avrupa ve dünya üniversiteleri düşünüldüğünde önemli bir yerde olan Manchester Üniversitesi, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’deki öğrencilerin de merak ettiği okullar arasında yer alıyor.

TOEFL ve IELTS arasındaki Farklar

İngilizce sınavlara hazırlanmak isteyenlere yol gösterebilmesi adına, bu içeriğimizde TOEFL ve IELTS arasındaki farklar konusunda araştırma yapanların merak ettikleri detayları ele alıyoruz.

Almanya’nın En İyi Üniversiteleri – 2023

Avrupa’nın en çok ilgi gören ülkelerinden olan Almanya’da yer alan üniversiteler, sundukları imkanlar ile dünyanın dört bir yanında üniversiteye hazırlanan öğrencilerin ilgisini ve dikkatini çekiyor.

IELTS Sınavına Nasıl Hazırlanılır?

Açılımı International English Language Testing System olan IELTS, British Council tarafından düzenleniyor ve Birleşik Krallık ile Avustralya ortak idaresinde bulunuyor. İngilizce yeterliliği ölçmede en güvenilir sınavlardan olan IELTS, 125 ülkede uygulanıyor ve 7 bini aşkın üniversite, kurum ve kuruluş tarafından kabul ediliyor.

ACT Nedir?

Amerika’da yüksek öğrenimini tamamlamak isteyenlerin merak ettiği ACT ile ilgili bilinmesi gerekenler içeriğimizde yer alıyor.

Bakalorya Ne Demek?

Fransızca “baccalaureat” kökenli bir kelime olan Bakalorya, Rönesans doktorlarının defne meyveleri ve dallarla süslenmesi geleneğine dayanıyor.

Executive MBA

Executive MBA – (EMBA), tecrübeli liderlerin, zaten deneyimli yöneticiler olmalarına rağmen, işlerinin bazı yönlerini daha iyi anlayabilmek adına tercih ettikleri bir lisansüstü eğitim programıdır.

Cambridge Üniversitesi Rehberi

Cambridge Üniversitesi, vadettiği prestijli gelecek ile çeşitli ülkelerden binlerce öğrencinin hedefi konumunda. İşte Cambridge Üniversitesi hakkında bilinmesi gerekenler ve adım adım Cambridge Üniversitesi yolculuğu..

​​MBA Rehberi (2023)

Her yıl binlerce kişinin farklı bir programına başvurduğu MBA, temel yönetim ve liderlik becerilerini geliştirirken pazarlama, enformasyon sistemleri, finans ve muhasebe gibi alanlarda bütünsel bir çalışma disiplini elde etmeyi sağlar.

Niyet Mektubu Nedir?

Niyet mektubu ya da İngilizce adıyla Statement of Purpose (SOP) lisansüstü okullara veya üniversitelere başvuru bağlamında bir amaç beyanıdır.

Kanada’nın Şehirleri

Kuzey Amerika kıtasının en kuzeyindeki ülke olan Kanada, birçok farklı eyalete ve kendi eyaletleri içerisinde şehir yerleşkelerine sahiptir. Federal yapısından dolayı çift dilli bir ülkedir.

AP (ADVANCED PLACEMENT) NEDİR?

Kısa ismiyle AP, dünyaca kabul görmüş seçkin bir eğitim sistemidir. Eğitim dili İngilizce olan programın esas hedef kitlesi üniversiteye hazırlanan lise öğrencileridir.

Yale Üniversitesi

Yale Üniversitesi, hem Amerika Birleşik Devletleri’nin hem de dünyanın en prestijli yüksek öğrenim kurumları arasında yer alıyor. Yale Üniversitesi, 2021 yılında güncellenen Amerika’daki en iyi üniversiteler listesinde de altıncı sırada bulunuyor.

Yale Üniversitesi

Yale Üniversitesi’nde Öğrenim Görmüş Tanınmış Kişiler

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en başarılı ve prestijli üniversitelerden bir tanesi olan Yale Üniversitesi, Amerika’da üniversite eğitimi almayı düşünen pek çok öğrenci adayının hayali. İşte Yale Üniversitesinde öğrenim görmüş tanınmış kişiler…

IELTS Sınavı Rehberi 2023

Yurtdışında eğitim almak isteyenler kadar, kariyerini yurtdışında devam ettirmeyi düşünen profesyonellerin de karşısına bir gereklilik olarak çıkan IELTS sınavı, İngilizce yeterliliği ölçme konusunda dünyanın en güvenilir sınavlarından bir tanesi.

TOEFL Sınavı 2021 İçerik Başlık Görseli

TOEFL Sınavı 2023

İngilizce’yi ikinci dil olarak konuşan kişilere yönelik bir İngilizce seviye belirleme sınavı olan TOEFL sınavı, özellikle de yurtdışında lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi almak isteyen öğrenci adayları tarafından başvurularda kullanılması ile biliniyor.

Oxford Üniversitesi Rehberi

İngiltere’nin Oxford şehrinde bulunan Oxford Üniversitesi, dünyanın en ünlü ve köklü eğitim kurumlarından bir tanesi olarak uluslararası öğrencilerin odak noktası.

Avrupa’nın En Eski Üniversitesi: Bologna Üniversitesi

İtalya’nın kuzeyinde yer alan Bologna şehrinde bulunan Bologna Üniversitesi’nin kuruluş tarihi net olarak bilinmiyor ancak pek çok kaynak tarafından 1088 yılında organize olmuş bir öğrenci loncası tarafından kurulduğu kabul ediliyor.

Hollanda’da Üniversite Eğitimi

Hollanda’daki üniversiteler hem yüksek kalitedeki eğitim programları hem de akademik kariyeri destekleyen fırsatları ile dünyanın her yerinden pek çok öğrencinin ilgisini çekmektedir.

SAT Puanımı Nasıl Artırabilirim?

SAT sınavında daha yüksek puan almanı sağlayacak pek çok teknik var. Yapılması gereken ilk şey ise kim olduğunu ve kendi çalışma stilini bilmek, SAT sınavına hazırlanırken de kendi kişisel yaklaşımından faydalanmak!